opleider - creatieve werkvormen - opleiden en begeleiden van intervisiegroepen - coördinatie opleidingen conceptualiseren van opleidings- en begeleidingstrajecten – collectieve intelligentie - maatschappelijk engagement

Marielle Desy beschikt over een uitgebreide kennis op het vlak van opleidingen voor volwassenen en heeft 15 jaar ervaring als opleidster. Aan de ene kant geeft ze opleidingen in verband met interpersoonlijke relaties binnen een organisatie: communicatie, omgaan met diversiteit, assertiviteit, omgaan met conflict, leiden van een vergadering, de systemische benadering van organisaties, teammanagement, leadership. Deze opleidingen worden gegeven aan uiteenlopende doelgroepen. Aan de andere kant geeft zij pedagogische opleidingen aan opleiders, onafhankelijk van de expertise die moet worden doorgegeven (Train the Trainer).

Zij heeft een bijzondere interesse in de systemische benadering die kan helpen de onderlinge afhankelijkheden van individuen en organisaties bloot te leggen. Daarnaast houdt zij zich bezig met collectieve intelligentie als bron van evolutie en individuele, collectieve en organisatorische verrijking.